Couscous po řecku

Když jsem občas sama doma a nemusím do školy ani do práce, vždycky si k obědu něco uvařím. Couscous patří mezi mé oblíbené pokrmy a je dobrou volbou, jak mít zdravý a bleskový oběd. 

Potřebujeme: 
¼ hrnku Cous-cousu
½ okurky
8 černých oliv
10 cherry rajčat
30 g balkánského sýra
sůl
pár kapek olivového oleje



Postup:
V rychlovarné konvici si uvaříme zhruba 1/2 litru vody. Do misky nasypeme couscous, přidáme špetku soli, promícháme a přelijeme uvařenou vodou tak, aby voda přesahovala nad couscous zhruba o ½ cm. Zakryjeme talířkem a necháme vodu absorbovat. Mezitím si nakrájíme rajčata, okurku a olivy a nastrouháme balkánský sýr najemno a část na ozdobu na hrubo. Zhruba po 10 minutách odklopíme talířek a do teplého couscousu přidáme nastrouhaný balkánský sýr a promícháme. Poté přidáme zeleninu a olivy a ještě jednou promícháme. Ozdobíme nahrubo nakrájeným balkánem, polijeme lehce olivovým olejem a sníme. 

Komentáře

Oblíbené příspěvky