Couscous po řecku
Když jsem občas sama doma a nemusím do školy ani do práce, vždycky si k obědu něco uvařím. Couscous patří mezi mé oblíbené pokrmy a je dobrou volbou, jak mít zdravý a bleskový oběd.
Potřebujeme:
¼ hrnku Cous-cousu½ okurky
8 černých oliv
10 cherry rajčat
30 g balkánského sýra
sůl
pár kapek olivového oleje
Postup:
V rychlovarné konvici
si uvaříme zhruba 1/2 litru vody. Do misky nasypeme couscous, přidáme špetku
soli, promícháme a přelijeme uvařenou vodou tak, aby voda přesahovala nad
couscous zhruba o ½ cm. Zakryjeme talířkem a necháme vodu absorbovat. Mezitím
si nakrájíme rajčata, okurku a olivy a nastrouháme balkánský sýr najemno a část
na ozdobu na hrubo. Zhruba po 10 minutách odklopíme talířek a do teplého
couscousu přidáme nastrouhaný balkánský sýr a promícháme. Poté přidáme zeleninu
a olivy a ještě jednou promícháme. Ozdobíme nahrubo nakrájeným balkánem,
polijeme lehce olivovým olejem a sníme.
Komentáře
Okomentovat