Dort s krémem z bílé čokolády





Na korpus (průměr 16 cm):
1/2 hrnku cukru
2 vejce
1 hrnek polohrubé mouky
1/4 hrnku oleje
1/4 hrnku mléka
1 lžíce holandského kakaa

Nejprve si vyšleháme celá vejce s cukrem a poté přidáme ostatní suroviny a ručním šlehačem spojíme v hladké těsto. Do formy si dáme pečící papír, přelijeme do ní těsto a pečeme ve vyhřáté troubě na 180° C zhruba 25 minut. Korpus necháme vychladnout a poté seřízneme nožem do rovna.

krém:
1 smetana ke šlehání (33% tuku)
1 bílá čokoláda (např. Milka)
2 ztužovače smetany

Smetanu dáme do kastrůlku, nalámeme do ní bílou čokoládu a necháme rozpustit. Uvedeme k varu a vaříme zhruba minutku, dvě. Poté vypneme sporák a smetanu necháme vychladnout. Poté ji přelijeme do misky s uzavíracím víkem a dáme do mrazáku tak na hodinu a půl, nebo do lednice přes noc (Já jsem ovšem poměrně nedočkavá). Když je smetana dostatečně chlazená, ale ne zmrazená, vyndáme ji, přisypeme ztužovače smetany a vyšleháme do tuha.

Na ozdobu:
8 jahod
čokoláda (např. na vaření) na namáčení jahod
bílá čokoládová poleva

Jahody si namočíme do čokolády, odložíme např. na pečící papír a necháme ztuhnout. Poté rozehřejeme bílou čokoládovou polevu a dozdobíme. Na korpus navršíme krém a ozdobíme jahodami v čokoládě. 



Komentáře

Oblíbené příspěvky