Mille feuille s třešněmi a krémem z bílé čokolády




Potřebujeme:
1/2 balení listového těsta
1 smetana ke šlehání
1 bílá čokoláda
2 ztužovače smetany
třešně

Nejprve si zahřejeme šlehačku, do které přidáme bílou čokoládu a necháme rozpustit. Když je čokoláda rozpuštěná, necháme směs vychladnout a šoupnem do mrazáku tak na 2 hodiny. Poté přidáme 2 ztužovače smetany a vyšleháme v krém. Ze začátku se tomu nechce, ale nebojte, za pár minut se to podaří vyšlehat.

Listové těsto si vyválíme přibližně na šířku 2 mm a vykrojíme si z něj vykrajovátkem nebo skleničkou
kolečka. Poklademe na pečící papír a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C do zlatova (přibližně 12 minut).

Když se pečou kolečka, mezitím si vypeckujeme třešně a pár jich necháme na ozdobení vršku. Když se kolečka dopečou, necháme je vystydnout a poté je skládáme na sebe s vrstvami krému a třešněmi.

Tento dezert celkem vystihuje přísloví - za málo peněz hodně muziky. Není na něm nic složitého, ale vypadá velice efektně a je výborný.

Komentáře

Oblíbené příspěvky