Šopský salát se sýrovými "krekry"


Když jsem včera večer přišla domů z práce, tak jsem díky tomu extrémnímu vedru, co venku bylo, neměla skoro na nic chuť a už vůbec ne na nic teplého. Navíc ještě nedejbože zapínat sporák nebo troubu, to bych jen tak zvaně přilila olej do ohně. V lednici jsem našla salátovou okurku a balkánský sýr a ani rajčata nechyběla, takže volba byla jasná - "Šopák".  Lehký, osvěžující a rychlý.

Potřebujeme:
1/2 okurky
cca 8 cherry rajčat
5 černých olivy
červený vinný ocet
olivový olej
sůl
30 g balkánského sýra

3 Knäckebroty
30 g balkánského sýra

Okurku si nakrájíme na kostičky, cherry rajčata a olivy na půlku. Dáme do misky zalijeme olivovým olejem a vinným octem, osolíme (podle toho, jaký zrovna balkán máte, a jak je slaný, pozor, abyste nepřesolili) a všechno promícháme. Na závěr přidáme balkánský sýr, který si buď nastrouháme a nebo nakrájíme na kostičky a přidáme do salátu.

Na knäckebroty (nejradši mám ty z Kauflandu značka Burger) nakrájíme na tenké plátky trochu balkánského sýra a dáme zapéct na zhruba 20 sekund do mikrovlnky. Poté nakrájíme na trojúhelníky a podáváme společně se salátem.

Komentáře

Oblíbené příspěvky