Tiramisu

Ingredience:
3 vejce
4 lžíce krupicového cukru
500 g mascarpone
2 balení cukrářských piškotů
1 panák amaretta
3 lžíce kávy - nescaffe (nebo překapávanou kávu)
holandské kakao na poprášení

Postup:
Do většího hrnku zhruba 0,4 l si uvaříme silnou kávu, necháme jí vychladnout a přidáme panáka amaretta. Než vychladne vyšleháme do tuha bílky, do kterých přidáme špetku cukru, aby hmota byla pevnější. Žloutky se 4 lžícemi cukru dokud směs nezbělá. Poté zašleháme mascarpone a nakonec jemně vmícháme stěrkou sníh z bílků.

Spodek dortové formy (já jsem použila Ø 24 cm) obalíme v potravinové folii a poskládáme na něj cukrářské piškoty, které polijeme pořádně kávou ať to není suché). Potřeme 1/3 krému, na který opět vyskládáme piškoty a polijeme kávou. Celkem jsou tři vrstvy piškotů a tři vrstvy krému, který je na vrchu.

Po spotřebování krému (piškoty nespotřebujeme všechny) ho svrchu poprášíme holandským kakaem, zabalíme do potravinové folie a necháme chladit nejlépe přes noc.



Komentáře

Oblíbené příspěvky