Trhanec s jahodami



Další recept je tu a jak jinak, než s jahodami :). Tentokrát na rakouskou pochoutku Keiserschmarnn neboli trhanec.

Pro dvě osoby potřebujeme:
1 vejce
1 lžíce cukru
1 lžíce rozpuštěného másla
1/2 hrnku mléka
2 lžíce krupice
5 lžic hrubé mouky
sůl

jahody
cukr
tvaroh

Nejprve oddělíme žloutek od bílku. Bílek vyšleháme do tuha se malinkou špetkou soli, žloutek s lžící cukru. Poté k žloutkové směsi přidáme mouku, krupici, mléko a máslo, které si rozpustíme v mikrovlnce. Nakonec lehce vmícháme bílky a těsto je hotové.

Na pánvi si na středním plameni rozpálíme olej a půlku těsta na ní nalijeme. Chvíli smažíme a poté obrátíme a obracečkou natrháme. Pár minut dopečeme a trhance jsou hotové. 

Podáváme s rozmačkanými jahodami s cukrem a tvarohem.


Komentáře

Oblíbené příspěvky