Boloňské špagety
Pro dvě osoby potřebujeme:
200 g špaget
1 lžíce oleje
1 větší cibule
3 stroužky česneku
200 g mletého hovězího masa
1 konzerva loupaných rajčat
1 rajčatový protlak
voda
3 lžičky bazalky
1 lžička oregana
sůl
pepř
parmezán na ozdobu
Na větší pánvi rozpálíme olej (nejlépe) a osmažíme cibulku. Když trochu chytne barvu přidáme 1 stroužek prolisovaného česneku a 2 stroužky nakrájené na slabé plátky. Chvíli osmahneme a poté přidáme maso. Když je maso hotové, tak ho osolíme, trochu opepříme a okořeníme. Poté přidáme loupaná rajčata, rajčatový protlak a trošku vody.
Dusíme pod pokličkou přibližně 15 minut a na závěr ještě dokořeníme, pokud je třeba. Mezitím si uvaříme dle návodu v dostatečně osolené vodě těstoviny. Když jsou těstoviny hotové, slijeme je a můžeme přidat lžičku olivového oleje, aby se nám neslepily. Těstoviny nandáme na talíř, na ně navršíme boloňskou omáčku a posypeme parmezánem.
Komentáře
Okomentovat