Couscous na kari s kuřecím masem a zeleninou



























Letošní prázdniny jsou zatím pouze pracovního rázu, takže se tomu ani moc nedá říkat ani prázdniny. Ale zase to má výhodu, že víc vařím, protože v práci nemám moc času na oběd a tak si nosím krabičku z domova a každý večer si něco uvařím na následující den. Alespoň je to zároveň taková "krabičková dieta", která se mi momentálně docela hodí, protože za pár dní jedu k moři :).

na 1 porci:

1 kuřecí prso
2 lžičky oleje
kari koření
mražená zelenina
1 lžička másla
sůl
pepř
koriandr
voda na podlití
cous cous

Kuřecí maso si opláchneme a nakrájíme na malé kousky. Osolíme ho, opepříme, přidáme kari koření a osmažíme na trošce oleje. Když je maso hotové, přidáme mraženou zeleninu, lžičku másla  a chvíli opékáme. Poté podlijeme vodou a chvilku dusíme pod pokličkou. Ne však moc dlouho, protože chceme, aby byla zelenina křupavá, nikoliv "rozblemcaná". Pokud se všechna voda vyvařila, trošku přidáme a vsypeme couscous a mícháme dokud není hotový, což trvá jen chviličku. Nakonec ještě dokořeníme, můžeme přidat trochu koriandru a je hotovo. Lze podávat teplý i studený. 

Komentáře

Oblíbené příspěvky