Domácí těstoviny s bazalkovým pestem
Pro jednu osobu potřebujeme:
Na těstoviny:
100 g hladké mouky
1 vejce
Z obou surovin vypracujeme hladké těsto, které chvíli necháme odpočinout a poté ho vyválíme na co nejtenčí plát. Srolujeme a nakrájíme na proužky. Poté rozvineme a dáme vařit do více osolené vody zhruba tak na 5 minut, záleží na tloušťce těstovin.
Hotové těstoviny slijeme a promícháme s bazalkovým pestem.
Recept na domácí bazalkové pesto, které vyjde na jednu menší skleničku:
50 g parmezánu
1 bazalku v květináči
50 g kešu oříšků nebo piniových
1 stroužek česneku
4 lžíce olivového oleje
Bazalku si otrháme a opláchneme, oříšky (do pravého pesta patří piniové, ale levnější jsou kešu a navíc jich máme doma dost) si nasekáme, stroužek česneku nakrájíme na drobno a přidáme do misky spolu s nastrouhaným parmezánem a olivovým olejem. Všechny suroviny na pesto rozmixujeme ponorným mixérem a je hotovo.
Hned bych si dala! :-) Bazalkové pesto miluji, nejlepší je ale domácí. To samé platí i pro těstoviny. Právě domácí těstoviny čas od času také dělám. Hlavně teda od té doby, co jsem jako dárek dostala takový ten strojek na těstoviny S ním jsou hotové raz dva. :-)
OdpovědětVymazat