Nakládaný hermelín



Nakládaný hermelín je prostě bezvadný. Je vhodný jako dárek, který ocení především můj děda a mamka, nebo jako chuťovka k pivu, jen tak k večeři a nebo i rozkrájený na kousky na oslavu narozenin, což byl tentokrát můj způsob využití.

Potřebujeme:
3 hermelíny
2 stroužky česneku
sůl
2 červené chilli papričky
čerstvý tymián a oregáno
slunečnicový olej
2 střední cibule

Jednu chilli papričku si nakrájíme na drobno a druhou na plátky. Cibuli nakrájíme na kolečka a česnek utřeme s trochou soli. Hermelín rozkrojíme na půl, jednu část potřeme česnekem, poklademe plátky cibule, chilli papričkou nakrájenou na drobno a přiklopíme druhou půlkou hermelínu. Stejným způsobem připravíme i zbylé dva hermelíny. Poté je dáme do sklenice spolu s druhou chilli papričkou a snítkou tymiánu a oregána. Mezi jednotlivé hermelíny dáme i zbytek cibule. Poté vše zalijeme olejem a necháme uležet nejlépe tak týden v lednici. Před podáváním necháme chvíli stát v pokojové teplotě. Dobrou chuť!

Komentáře

Oblíbené příspěvky