Tagliatelle s kuřecím masem, cuketou a žampiony



Na podobné těstoviny jsme dříve chodili do naší oblíbené pizzerie, ale už je tam přestali dělat, tak jsem si řekla, že je zkusím doma a opravdu se povedly. Rodiče si je vychvalovali až do nebes. Mamka těstoviny moc nemusí a prý se na večeři ani moc netěšila, ale nakonec se olizovala až za ušima a táta to samé. Věřím, že budou chutnat i vám :) 

Na 4 porce potřebujeme:
špenátové tagliatelle (400g)
3 kuřecí řízky
1 menší cuketa (300g)
200 g žampionů
2 kelímky zakysané smetany
2 lžičky rajčatového protlaku
2 lžíce oleje
20 g másla
sůl
čtyřbarevný pepř
bazalka koření + čestvá na ozdobu
oregáno koření
polévkové koření (podravka)
parmazán na posypání

Tagliatelle si uvaříme dle návodu na obale. Kdo chce dělat domácí a má na ně čas, nechť tak učiní. Já jsem tentokrát zvolila ty kupované. :)

Kuřecí maso si opláchneme, očistíme a nakrájíme na menší kousky. Poté osolíme, opepříme a posypeme troškou vegety nebo jiného polévkového koření. Kdo není jeho příznivcem jednoduše ho vynechá. Cuketu oloupeme, překrojíme na půl a pak nakrájíme na zhruba osmi milimetrové proužky. Pokud by byla cuketa větší, tak nejprve vyndáme jádřince. Žampiony si očistíme a nakrájíme na kousky, ale ne zas moc malé, protože houby se smrsknout a taky by z nich nemuselo nic zbýt.  

Na větší pánvi si na trošce oleje (zhruba 2 lžíce) osmahneme kuřecí maso a poté osolíme, opepříme a přidáme trošku polévkového koření. Když je maso hotové, přendáme ho do misky a na pánev si dáme trošku másla. Poté přidáme cuketu, kterou pár minut osmahneme a pak přijdou na řadu i žampiony. Směs orestujeme, osolíme a přihodíme maso.

Poté přelijeme zakysanou smetanou, přidáme 2 lžičky rajčatového protlaku a dochutíme sušenou bazalkou (zhruba tak 3, 4 lžičky), trochou oregana (1 lžičku), podravkou, dosolíme a dopepříme.Těstoviny nandáme na talíř, přelijeme směsí,  posypeme parmazánem a ozdobíme snítkou bazalky. 




Komentáře

Oblíbené příspěvky