Borůvkový koláč




Těsto:
2 vejce
1/2 hrnku cukru
1 vanilkový cukr
1/4 hrnku oleje
150 g bílého jogurtu
1 hrnek polohrubé mouky
3/4 prášku do pečiva
máslo a mouka na vymazání a vysypání formy

Drobenka:
6 lžic hrubé mouky
4 lžíce másla
5 lžic pískového cukru 

Dále:
250 g borůvek

Nejprve v misce vyšleháme vejce s cukrem a vanilkových cukrem do pěny. Poté zašleháme i olej a jogurt. Naposled přijde na řadu mouka smíchaná s práškem do pečiva. Šleháme, dokud se těsto nespojí a poté ho přelijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na koláč. Na těsto navršíme borůvky a posypeme drobenkou, kterou jsme si připravili "rozžmouláním" másla, mouky a cukru. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180° C přibližně 25 minut. 

Pokud chcete zdravější verzi, můžete polohrubou mouku nahradit celozrnnou a místo klasického cukru použít třtinový a to i do drobenky. 




Komentáře

Oblíbené příspěvky