Mušličky se šlehačkou


Potřebujeme:
1/2 balení listového těsta
1 šlehačku 33%
1 bílou čokoládu
1 ztužovač smetany
ovoce - jahody a třešně
cukr na posypání

Nejprve si připravíme krém. Do menšího kastrůlku rozlámeme čokoládu, přelijeme smetanou a zahřejeme, aby se v ní čokoláda rozpustila. Poté dáme tak na hodinu a půl do mrazáku. Mezitím si vyválíme listové těsto  na šířku zhruba 0,5 cm. Poté z něj vykrájíme kolečka a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů do zlatova. (Přibližně 10 minut). Necháme vystydnout a poté rozřízneme na půl. 

Po hodině a půl vyndáme čokoládovou smetanu z mrazáku a vyšleháme jako klasickou šlehačku spolu se ztužovačem smetany. Plníme jí vzniklé "mušličky" a dovnitř vložíme ovoce, nejlépe jahody nebo třešně a podáváme poprášené moučkovým cukrem. 

Komentáře

Oblíbené příspěvky