Spaghetti carbonara


Po týdnu v Itálii jsem zjistila, že to, co jsem já považovala za "al dente" by bylo Italy označováno spíš za rozvařené. Vzhledem k tomu, že jsme měly špagety každý den k večeři jako předkrm, tak jsem si zvykla na ty opravdu "al dente" po italsku (pro většinu z nás spíš "tvrdé") ale jiné už asi doma dělat nebudu :)


Pro 4 osoby pořebujeme:

400 g špaget
4 vaječné žloutky
1 celé vejce
50 g parmezánu (nebo pecorina) + na posyp
200 g anglické slaniny (nebo pancetty)
1 lžíci olivového oleje
sůl
pepř

Špagety si uvaříme v hodně osolené vodě dle návodu tak, aby byly al dente (pro každého je tento pojem jiný, proto je uvařte tak, jak vám nejvíce vyhovují). Mezitím si dáme na pánev lžíci olivového oleje a osmažíme na ní na kostičky nakrájenou slaninu do křupava. Když se nám slanina dělá, připrávíme si vaječnou směs. Smícháme 4 žloutky, 1 celé vejce a parmezán, pepř a trochu soli (záleží jak jste osolili špagety) a pořádně vyšleháme. Poté přidáme ještě půl naběračky vody ze špaget.

Když je slanina křupavá a těstoviny hotové, tak je slijeme a přidáme na pánev ke slanině a hezky promícháme. Poté těstoviny sejmeme z plamene a vlijeme vaječnou směs a promícháme, už nevaříme.
Podáváme posypané parmezánem a můžeme ještě opepřit čerstvě rozemletým pepřem.

Komentáře

Oblíbené příspěvky