Couscous se zeleninou, tuňákem a olivami



Na 1 porci:
1/4 hrnku couscousu
vroucí voda
sůl
pepř
bazalka
1 lžíce olivového oleje
kousek salátové okurky
1 rajče
2 sušená rajčata
6 černých oliv
pórek nebo jarní cibulka
1/2 tuňáka ve vlastní šťáve


Coucous dáme do misky, osolíme, promícháme a poté zalijeme vroucí vodou tak, aby zhruba o 1 cm přesahovala přes coucous. Přiklopíme talířkem a necháme nabobtnat cca 10 minut.

Mezitím si na oleji orestujeme na kousky nakrájenou okurku, rajčata, olivy a pórek či jarní cibulku. Osolíme, opepříme, "obazalkujeme" a přidáme půl konzervy tuňáka ve vlastní šťávě. Nakonec promícháme s couscousem a můžeme servírovat.

Komentáře

Oblíbené příspěvky