Chorvatsko


 Vrsar 






















Rovinj



























 Poreč 




Crikvenica









































Co ochutnat:


Burek - Filo těsto plněné mletým masem nebo slaným tvarohem. Burek prodávají ve spoustě pekáren a většinou vám ho ohřejí a navíc je velmi sytý, takže poslouží jako super oběd nebo večeře. 













Pljeskavica - obdoba českých karbanátků
Zdroj obrázku:http://www.bosanskikuhar.ba/recept/cevapi-pljeskavice/

Kremšnita - dezert z listového těsta, plněný pudinkovým krémem a šlehačkou, skvělá volba k odpolední kávě. 
Zdroj obrázku: http://brasileslovenia.files.wordpress.com/2010/03/kremsnita.jpg


Tekucí jogurt - tekutý jogurt, hustší obdoba našeho kefíru. Ve vedru skvěle osvěží a navíc zasytí, takže například se zeleninou se hodí jako večeře. 













Zdroj obrázku: http://www.vindija.hr/en-GB/Products/Natur-yoghurts-.html?Y3RnXDE5LHBcMTQ0



Komentáře

  1. Tyjo, nádherné fotky. Rovinj znám moc dobře. Už několikrát jsme tam byli na dovolené. Překrásné město. Docela ráda bych se tam zajela podívat i letos. Nejsem si ale jistá tím, jestli to výjde. Snad ano.

    OdpovědětVymazat
  2. To je nádhera. Chorvatsko je prostě nejkrásnější. Jedeme tam v srpnu na 14 dní a už se nemůžu dočkat :-) . Pořádně si s manželem odpočineme a užijeme si to. Jezdíme s karavanem do kempu a pokaždé jsme zaparkovaní skoro až na pláži :-D . Dřív jsme jezdili do apartmánů, ale to není ono. V karavanu máme své věci, dokonce i klimatizaci ze Vzdušínu a televizi ,takže nám tam vůbec nic nechybí :-) .

    OdpovědětVymazat
  3. Hned bych jel! My právě letos měli v plánu jet po letech do Chorvatska. Chtěli jsme se podívat na Makarskou. Bohužel nám to ale nevyšlo finančně, což je hrozná škoda. O letní dovolenou jsme ale naštěstí ochuzení nebyli. Místo toho jsem z https://armik.cz/ objednal nějaké věci na kempování a hlavně teda velký stan a vyrazili jsme do jednoho super kempu tady kousek od nás. Moře tam sice nebylo, ale voda tam byla čistá, co víc by člověk mohl chtít. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky