Mrkvové proteinové cupcakes


Na 12 ks:
těsto:
3 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
40 g medu
1 lžička skořice
špetička soli
1/4 lžičky kardamomu (nemusí být)
1/2 lžičky mandlového aroma
40 g jemných ovesných vloček
10 g žitných otrub (lze nahradit oves. vločkami)
30 g vanilkového proteinu (WPC 80)
50 ml vody
260 g mrkve
1/2 prášku do pečiva

krém:
70 g cream fresh 5% linessa (Lidl)
1 nízkotučný tvaroh (250g)
10 g vanilkového proteinu
10 g agávového sirupu
1 lžička citronové šťávy


Nejprve si vyšleháme bílky se špetkou soli dotuha. Ve vedlejší misce vyšleháme žloutky s medem skořicí, kardamomem a mandlovým aroma. Poté přidáme otruby, vločky, protein a vodu a opět prošleháme. Nakonec přidáme rozmixovanou mrkev (já jí napřed radši nastrouhala a potom rozmixovala ponorným mixérem spolu s těstem). Jemně vmícháme sníh z bílků, rozdělíme do formiček na muffiny a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C cca 30 minut.



Komentáře

Oblíbené příspěvky