Itálie - Val di Fassa

Co se týče lyžování, mým favoritem je jednoznačně Itálie. Krásné široké sjezdovky, poměrně stabilní počasí, nádherné hory a panoramata. Neznám nic lepšího než si sjet sjezdovku a cestou nahoru se na vleku opalovat a relaxovat. Je fakt, že oproti Rakousku není všude wifi a je tam méně Stube a Hütte a ani tam nemají tak hojně Germknödel, ale zaručeně to vynahradí jejich ostatní jídla, typická pro italsko-tyrolskou oblast Alp. Musím se přiznat, že původně lyžařský zájezd se změnil spíše v jedno velké obžerství gurmánský.

A co musíte ochutnat?

Käseknödel - sýrový kynutý knedlík přelitý rozpuštěným
máslem a posypaný parmezánem























Spinatknödel nebo Spinatnocken - špenátový kynutý knedlík



















Spinatspätzle - špenátové spätzle



















Apfelstrudel se šlehačkou - Jablečný závin




Polenta s houbami a kusem vepřového masa


















Mřížkový koláč s marmeládou



















Italské hříbkové rizoto



















Italská pizzu



















Italská zmrzlinu (i když musím se přiznat, že nejlepší
zmrzlinu jsem jedla stejně v Budapešti =D)






















Panna cotta



















Lasagne a těstoviny na různé způsoby - recept ZDE
Italy - Val di Fassa 02/2015


















Komentáře

  1. V Itálii jsem na lyžích nikdy nebyla. Tam jezdíme akorát v létě k moři, ale na lyže by se mi tak daleko jet nechtělo. I u nás jsou dobré sjezdovky, tak proč jezdit tak daleko? Na to bych musela být vášnivý lyžař a to opravdu nejsem. Bohatě mi stačí, když si jednou za zimu půjčím lyže z půjčovny , pár krát si sjedu sjezdovku a mám zase na rok vystaráno.

    OdpovědětVymazat
  2. Na lyžování v Itálii se už také moc těšíme. My s manžílkem jsme ale více horských, než-li sportovní typ, proto si spíše než snowboardy budeme balit teplé spacáky. Manžel pracuje u horské služby a má toho sportování přes rok až až.

    OdpovědětVymazat
  3. Já myslel, že do té Itálie jezdíte lyžovat a vy tam přitom jezdíte baštit. :D Ale ne, dělám si samozřejmě srandu. Lyžování v Itálii mám rád i z toho důvodu, že se tam dá perfektně najíst a napít. Taková grenadina pod alpským ledovcem, to je něco, na co se prostě nedá zapomenout a táhne vás to zpět. :) Nehledě na to, že kde jinde si dáte pod sjezdovkou čerstvou pancettu nebo pizzu? :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky