Zdravé marokánky



























Ingredience:
250 ml mléka
20 g másla (nebo kokosového oleje)
70 g kokosového cukru (či sladidla - erythritolu/xylitolu)
1 lžíce hladké mouky (pohankové)
4 lžíce krupice (celozrnné pohankové)
50 g rozinek
100 g ořechů - mandle, vlašské...
100 g sušeného ovoce (meruňky, švestky, datle...)
poleva:
100 g hořké čokolády
1/2 lžíce kokosového oleje

Do kastrůlku si nalijeme mléko, přidáme mouku, cukr či sladidlo, krupici a máslo či kokosový olej a uvaříme v tužší "krupicovou" kaši. Mezitím si nasekáme ořechy a sušené ovoce spolu s rozinkami nakrájíme nadrobno. Poté ořechy i ovoce přidáme do uvařené kaše a promícháme.

Na plech na pečící papír klademe hromádky, které lžičkou přitlačíme, aby vznikly placičky a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C přibližně 10 minut. Poté necháme vychladnout a potíráme čokoládovou polevou, kterou jsme si připravili rozpuštěním hořké čokolády s kokosovým olejem.


Komentáře

  1. Marokánky jsou super. :) Jako málokdy vlezu do cukrárny bez toho, abych si jednu nekoupila. :) Nedávno jsem je zkusila doma péct a musím říct, že se taky docela povedly. Dělala jsem různé variace. Jednak klasické, jako máte v receptu zde, tak jsem přidávala i různé další suroviny. Třeba marokánka s kešu ořechy je fakt super. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky