Panpepato - čokoládový chlebíček s ořechy a kořením






















Ingredience:

210 g nahrubo sekaných ořechů (vlašské + lískové + mandle)
30 g holandského kakaa
1 lžíce hladké mouky
1 vanilkový cukr

koření:
1 lžička mleté skořice
1/2 lžičky kardamomu
1/4 lžičky muškátového oříšku
1/2 lžičky mletého pepře

dále:
150 g hořké čokolády
70 g medu
2 lžičky rozpustné kávy
30 ml vody
50 g rozinek
rum na namočení rozinek


Rozinky si namočíme do rumu. 

V misce si smícháme nahrubo nasekané ořechy s kakaem, moukou, vanilkovým cukrem a kořením a promícháme.

V kastrůlku si rozehřejeme čokoládu s medem, vodou a kávou a když je čokoláda rozpuštěná, přidáme rozinky s rumem a odstavíme ze zdroje tepla. Nakonec vmícháme ořechovou směs a pořádně promícháme, aby se vše propojilo. 

Ze směsi vytvoříme na plech vystlaný pečícím papírem 2 bochánky a pečeme zhruba 17-20 minut na 170°C. 

Z bochánku pak ukrajujeme plátky a skladujeme na chladnějším místě zabalené v alobalu.

Komentáře

Oblíbené příspěvky